Tilbake

Dronning uten Land

Dronning uten Land er en sann historie om møtet mellom Frost, en vakker isbjørnmor, og Asgeir Helgestad, en norsk naturfotograf, gjennom en femårig reise på Svalbard.

Filmens bakteppe er klimaendringene og hvordan stigende temperaturer er ansvarlige for dramatiske endringer i Frosts økosystem når isen smelter i rekordfart. Fra mørketid til midnattssol forvandler Svalbard seg fra et kaldt og ugjestmildt sted til et livlig landskap for isalger, fisk, fugler og andre dyr. Men sammen med de sesongmessige forandringene pusher den forsvinnende sjøisen livet til nye grenser. Fjordene som en gang var fulle av is og sel blir forlatt og presser Frost lenger unna. Asgeir er fast bestemt på å finne henne og dokumentere alt som går tapt, men hans oppgave er ikke enkel. Denne planeten er hjem for oss alle, kan vi ta oss friheten til å ignorere det?

Tilbys i uke 48 høsten 2019

Bestilles her:

​​​​​​​https://easyfact.no/reply/bdvhrbdbfj

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Asgeir Helgestad (regissør)

Om kunstner / utøver / gruppe

Asgeir Helgestad er regissør av filmen Dronning uten Land. Filmen er solgt til hele verden og Asgeir er med når filmen vises for elevene.

Publikumskommentarer

I dag var vi på Drammen kino med hele 8. Trinn - 129 elever. Dette var en fantastisk opplevelse. Filmen var fremragende, vakker, skremmende, engasjerende og ga oss mye å tenke på. Etter filmen hadde vi en spørsmål og svarrunde på en time. Vi måtte dessverre slutte, for at vi skulle rekke bussen tilbake. Asgeir var fantastisk god med elevene. Anbefaler dette opplegget til alle, og håper vi får muligheten til å komme tilbake en annen gang.Publisert av: Tina Wolf (klasse - Tranby) – 11.12.2019 14:14