Tilbake
Anne Valeur
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard

INDIGO ENGLEHÅR (Brageteatret)

Du er på festen før bygården skal rives, alle snakker i kjeften på deg. Alt er revet, alle danser, du synger og hyler og kliner og elsker og hater. Foreldrene dine skal skilles, du vet ikke hvem du er, du er gravid, du er kåt, mora di skal dø og verden går under i slow motion og alle driter i livet ditt. Hva faen skal du gjøre med det?

Svøp meg i englehår er som å bli dratt inn i en Spotify-liste. En musikal som blander teater, konsert, poesi og lys, fordi vi lever intenst akkurat nå og alle snart skal dø.

Fredrik Høyer er en av Norges mest lovende dramatikere. Med flere suksesser både nasjonalt og internasjonalt er han også en av Drammens fremste kultureksporter. Peter Michelsen er kjent som gitarist i Donkeyboy. Sammen med regissør og teatersjef ved Brage-teatret Nils Petter Mørland, har de utviklet et helt ny musikkteaterforestilling som turnerer høsten 2019.

Dramatiker: Fredrik Høyer
Komponist: Peter Michelsen
Regi: Nils Petter Mørland
Scenografi/kostyme:Katja Ebbel Frederiksen
Lysdesign: Gard Gitlestad
Koreografi: Sandra Gerecke
Sanginnstudering: Espen Grjotheim
​​​​​​​Maske/parykk: Maria Zahl

Produsent: Brageteatret
Plakatfoto: Anne Valeur
Forestillingsfoto: Signe Fuglesteg Luksengard

Lærerveiledning

Hvordan bruke kunstopplevelsen?

Indigo Englehår er laget for unge mennesker i alderen 16-25, som vil oppsøke relevant scenekunst på fritiden.

Det betyr at forestillingen i utgangspunktet ikke er tenkt inn i en skoleramme, knyttet opp til læringsmål, gymsalmål eller tidsramme. Forestillingen er rett og slett et forsøk på å kommunisere med dem det gjelder, og å gi dem en teaterforestilling de kan kjenne seg igjen i og tro på, også på fritiden. 

Det stas for oss i Brageteatret at så mange videregående skoler har ønsket å se Indigo Englehår i skoletiden. Dersom man ønsker å evaluere forestillingen i klassene etterpå, så kan vi anbefale å lese to anmeldelser som et grunnlag for diskusjonen. Er man enig i anmeldernes synspunkter, eller har man innspill som anmelderne ikke har fått med seg?

De to anmeldelsene finner dere i lenkene på høyre side. De er skrevet av Scenekunst.no, en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk, og Periskop.no, et tverrfaglig tidsskrift om kunst for barn og unge.

Indigo Englehår er full av LIVE musikk, og tre av låtene har vi lagt ut på Spotify. Sjekk dem ut i lenken under anmeldelsene.

Vi har også lagt til en link til en digital programside med litt mer info om der som er med.

Vi ønsker dere alle en god fornøyelse, og håper på mange friske diskusjoner i klassene etter forestillingen!Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Brageteatret
  • Produsent: Brageteatret
  • Idé/opplegg: Brageteatret

Om kunstner / utøver / gruppe

Brageteatret er regionteater for Buskerud, og holder til på Union Scene i Drammen. Teatret har siden oppstarten i år 2000 produsert forestillinger for barn og unge, og har et spesielt fokus på denne målgruppen. Teatret har også anvaret for scenekustinnholdet for grunnskolen i DKS-Buskerud. Som turneteater tilbyr Brageteatret forestillinger til hele befolkningen i fylket.

Publikumskommentarer