Tilbake
Gyldendal

Far din er en tyv 2019-20

Lærerveiledning

Far din er en tyv

BOKA:

Far din er en tyv. Det sier alle til deg. Alle hater faren din, fordi han stjeler. Alle hater deg, fordi du har en far som er tyv. Hva gjør du da? Skal du slåss? Skal du gjemme deg? Skal du flykte? For du kan ikke nekte. Alle har rett. Far din er en tyv.

«Jeg bodde her jo, alle bodde her, vi bodde her. På dette stedet. Alt var det vanlige. Men nå, akkurat nå, visste jeg at det ikke var noe vanlig mer. Nå var det annerledes.»

Nominert til ARKS barnebokpris 2016

Nominert til Bokslukerprisen 2017

Nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017. 

Du kan lese utdrag fra boka her:

http://bokslukerprisen.no/tekst/far-din/#bonus

BESØKET:

Far din er en tyv. Hva gjør du? Alle vet at far din stjeler. Alle kjenner noen han har stjålet fra. Alle er sinte på far din. Men hva gjør du? Det er ikke du som har gjort noe galt. Du er bare den som har en far som stjeler. Det er derfor alle er sinte på deg. Ingen skjønner at det er deg det er verst for. At det er du som for alltid må ha en far alle hater. At folk hater deg fordi faren din stjeler.

Bjørn Ingvaldsen leser, forteller og samtaler med elevene omkring boka Far din.

Det er mulig at elevene har behov for å snakke om besøket og tematikken i boka i for- og etterkant. Forslag til for- og etterarbeid kan dere finne på denne lenka:

http://bokslukerprisen.no/bjorn-ingvaldsen-far-din/

For at besøket skal fungere som lesestimulering bør bøkene være tilgjengelig i forkant og etterkant.  Undersøk gjerne om Skoleboksentralen ved Buskerud fylkesbibliotek har klassesett å låne bort: skolebok@bfk.no

ANDRE LESEFORSLAG:

Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal 2017) ; Atle Hansen: Klure (Samlaget 2018) ; Nicolai Houm: Det du ikke vet om Vilde (Gyldendal 2018) ; Kari Saanum: Elefanten i rommet (Omnipax 2013).

Læreplanmål

LITTERATUR OG KUNNSKAPSLØFTET:

NORSK: *lese et bredt utvalg norske og oversatte tekster i ulike sjangere på bokmål og nynorsk, og reflektere over innhold og form i teksten ; *gi eksempler på og reflektere over hvordan språk kan uttrykke og skape holdninger til enkeltindivider og grupper av mennesker ; *presentere egne tolkinger av personer, handling og tema i et variert utvalg av barne- og ungdomslitteratur på bokmål og nynorsk og i oversettelse fra samisk


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Ingvaldsen
  • Idé/opplegg: Bjørn Ingvaldsen

Om kunstner / utøver / gruppe

FORFATTEREN:

Bjørn Ingvaldsen debuterte som barnebokforfatter i 1998 med romanen Stolpesko. Senere gav han ut bøkene om den vandrende katastrofen Espen Herbert, som fikk veldig god mottakelse fra leserne.

Bjørn Ingvaldsen mottok Rogaland fylkes litteraturstipend i 1998, i 2004 Arks barnebokpris for Neivel, da og i 2011 Rasmus Løland-stipendet. Ingvaldsen var leder av organisasjonen Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere fra 2011 til 2017.

Bjørn Ingvaldsen bor i dag i Sandnes.

Publikumskommentarer