Tilbake

Ellen Andrea Wang Trio

UKE 12

Kontrabassist, vokalist og låtskriver Ellen Andrea Wang vokste opp på bygda i Søndre Land. 17 år gammel dro hun til Praha og kjøpte en kontrabass; hun var nysgjerrig på dette store instrumentet. Er dette noe for meg? Skal jeg tørre å prøve noe nytt?

I dag er Ellen Andrea Wang en nyskapende og prisbelønnet jazzmusiker, og mikser pop- og rock-elementer elegant inn i musikken.

«Dette er det beste besøket vi noensinne har hatt fra Den kulturelle skolesekken», uttalte en elev da trioen spilte på Gjøvik videregående skole tidligere i år.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Ellen Andrea wang Trio
  • Produsent: Johannes Skyberg, Turnéorganisasjonen i Hedmark

Om kunstner / utøver / gruppe

Ellen Andrea Wang - kontrabass og vokal

Kommer fra Søndre Land. I 2010 overtok Wang bassistrollen i Dag Arnesen Trio «Norwegian Song». Wang leder bandet Pixel som har oppnådd stor nasjonal og internasjonal suksess og er signert av det anerkjente plateselskapet Cuneiform Records. Hun har samarbeidet med en rekke musikere som Palle Mikkelborg, Jon Balke, Jon Eberson group, Ketil Bjørnstad og KORK. Hun har mottatt en rekke priser, hun ble tildelt TONO-prisen 2013 som årets utfordrer med begrunnelsen at hun er en «eksepsjonell formidler og en utfordrer innen musikklivet

Erland Dahlen - trommer

Har jobbet som profesjonell trommeslager siden 1996 og er av norges mest allsidige og etterspurte trommeslagere. Han har tidligere spilt i band som Madrugada, Xploding Plastic, Hanne Hukkelberg og spiller nå fast med kritikerroste Nils Petter Molvær, Pale Horses og Anne Grethe Praus. I tillegg har han sitt eget solo-prosjekt som har mottatt strålende kritikk med albumet«Rolling Bomber».

Andreas Ulvo - Tangenter

Er utdannet ved Norges musikkhøgskole med mastergrad i jazz/improvisasjon hvor han studerte piano. Han spiller fast med bandprosjektet Mathias Eick Quintet, Ingrid Olava, Eple trio og har i tillegg sitt eget solo-prosjekt. Han har samarbeidet med musikere som blant annet Jarle Bernhoft, Solveig Slettahjell og Karl Seglem.

Publikumskommentarer