Tilbake

Piksel - en pop-up utstilling

Målet for prosjektet er å skape et annerledes og interaktivt møte med samtidskunst i skoletiden, og gi elevene en storslått wow-opplevelse.

En mobil pop up-utstilling dukker opp på skolen og to formidlere hjelper elevene med å pakke ut og bygge en kunstinstallasjon i skolegården. Når installasjonen er ferdig montert blir den fotografert fra luften av en drone. Dette er en annerledes kunstopplevelse som vil endevende skolegården for en dag.

Prosjektet ”Piksel” tar elevene med på en kreativ reise inn i en fargerik verden som gjemmer seg i et bilde. Installasjonen kan oppleves som en skog av farger; en slags labyrint man kan gå inn i, ta på og betrakte på avstand. Gjennom denne interaktive opplevelsen vil ungdommen få et unikt møte med samtidskunst.

Prosjektet ønsker å vise oss to forskjellige inngangsporter for å lese verden: top down eller bottom up. Dette kan igjen gi oss verktøy til å forstå kunst. Elevene kan gå inn i installasjonen og erfare hvordan den oppleves på stedet, som en ren og visuell opplevelse som endrer skolegården, for deretter å se den fra et fugleperspektiv. Hva gjør det med en opplevelse når man får avstand til den? Hvordan oppleves installasjonen når den erfares utenfra, sett fra luften gjennom et dronebilde?

Utstillingen er skredersydd for ungdom og opptil 30 elever får mulighet til å være med å montere selve installasjonen. Vi starter kl. 10:00 og elevene må sette av minimum 3 timer. Etter installering kan opptil 90 elever oppleve verket og dronefotograferingen på nært hold. Resten av skolen kan følge med på bygging og dronefotografering fra vinduene og via live-feed på egen facebook-side. Vi gjør oppmerksom på at dette kan endre seg, da produksjonen er under utvikling. Vi sender program for dagen når dette nærmer seg. Formidlingen har et værforbehold og kan ikke gjennomføres ved dårlig vær.

Utstillingen er laget i et samarbeid mellom Den kulturelle skolesekken i Buskerud, Haugen og Zohar Arkitekter, og Buskerud Kunstsenter.Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Produsent: Lill Carin Jacobsen
  • I samarbeid med: Haugen og Zohar arkitekter
    Buskerud Kunstsenter

  • Idé/opplegg: Utstillingen varer en hel skoledag men hver enkelt klasse er tilstede en kortere periode. Utstillingen foregår i skolegården og krever et uteområde på ca.10 x 10 meter. Formidleren vil fly en drone over skolegården og ta bilder fra luften. Tillatelse må avklares med skolene.

Om kunstner / utøver / gruppe

Haugen/Zohar Arkitekter (HZA) er et Oslobasert arkitektbyrå som har hatt stor suksess de siste årene. De jobber i grenseland moderne arkitektur, kunstinstallasjoner og visuell urban byplanlegging. HZA er opptatt av at arkitektur skaper relasjoner mellom mennesker og deres omgivelser. HZA opptas av politiske, sosiale og miljømessige hensyn i samfunnet, og etterstreber å formidle dette gjennom arkitekturen. Alt de gjør bunner i empati for samfunn og mennesker, og en idé om at arkitektur har en funksjon utover sin egenverdi, arkitektur forstått som sosiale konstruksjoner. 

Publikumskommentarer