Tilbake
Agnete Brun
Agnete Brun
Agnete Brun
Niel Nisbet
Niel Nisbet
Niel Nisbet
Niel Nisbet
Niel Nisbet
Niel Nisbet
Niel Nisbet
Niel Nisbet

Make me Dance (Panta Rei Danseteater i samarbeid med Brageteatret)

Make Me Dance er en koreografert konsert. Gjennom bevegelse, lyd og tekst forteller tre dansere og én musiker hvorfor de har endt opp nettopp som profesjonelle kunstnere. Make Me Dance er en forestilling som handler om valgene vi tar, og om de små, men samtidig universelle historiene som former oss som mennesker.

Dans!
Det er mye språket mitt ikke klarer å sette ord på. For eksempel når det jeg opplever er for vakkert, for mørkt eller for rart. Heldigvis har jeg andre måter å uttrykke meg på når ord ikke er nok. For meg er kunst en ventil for å slippe ut det trykket som ikke språket mitt kan fikse. Og bevegelse og dans har kanskje alltid vært en sånn ventil for oss mennesker? Det er nok ikke uten grunn at dans har så mange ulike roller i religioner og kulturer over hele verden. Både som et middel for hellig ekstase for å oppnå kontakt med gudene eller hedre dem, men også stemplet som syndig, farlig og forbudt.

Men hvor oppstår egentlig dansen i oss? Når våkner den? Når beveger den oss på innsiden?

I Make me dance forteller utøverne om hvorfor de danser. Hva får dem til å ville danse? Noen av oss er for sjenerte til å slippe seg løs på dansegulvet – «jeg er ingen danser». Men det er tøv. Alle er dansere når de danser. Uansett om du er smidig eller krøllete - blås i det! Dans likevel - som om ingen ser deg! Hvorfor? Dans gjør deg kanskje ikke til et bedre menneske, men jeg tror det gjør deg mer menneskelig.

Nils Petter Mørland, teatersjef Brageteatret

Forestillingen er støttet av Kulturrådet og FFUK

Lærerveiledning

Last ned:

Bragetatrets forslag til for- og etterarbeid er knyttet opp til flrtr av fagene i Kunskapsløftet, og kan lastes ned som PDF-fil.

Musikken til Make me Dance fremføres live av musikern Marcus Amadeus fra Portugal. Vi har laget en video der dere kan se hvordan Marcus jobber frem komposisjonen underveis!  Klikk her!

Make Me Dance er produsert av Brageteatret og Pantarei Danseteater og er en del av det omfattende danseprosjektet TILT.
(Les mer om TILT her: http://tiltdans.no/)

TILT er et flerårig danseprosjekt som skal få store deler av Østlandet til å danse, og nå, i 2017 er det Buskeruds tur. Til prosjektet i Buskerud er det koreorafert en spesiell fellesdans, også kalt Flashmob. Denne danses allerede av befolkningen i Lier, Kongsberg, Drammen, Ål og Ringerike. Målet er at dansen skal gå som en farsott over hele fylket frem til jul. Flashmobben er enkel å lære for både voksne og barn, og er en perfekt aktivitet i gymtimen!

Musikken til dansen er donert av Hønefoss-bandet Drolsum Stasjon. Disse skriver sine tekster på morsmålet, så norsktimene kan med fordel også benyttes til både å lære flashmob, og sette fokus på å skrive tekster på norsk.

Det er danserne i Make Me Dance som demostrerer Flashmoben i opplæringsvideoen.

Flashmobben finner du her: http://tiltdans.no/norske/flashmob_2017.php

Lykke til og god dans!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Panta Rei Danseteater i samarbeid med Brageteatret

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer