Buskerud fylkeskommune
Postadresse: Postboks 3563, 3007 Drammen
Besøksadresse: Haugesgate 89, 3020 Drammen
Telefon: 32 80 86 79 • Nettsted: www.dks-buskerud.no
SAH - en musikalsk opplevelse fra Vest-Afrika
Produksjonsliste
Program

SAH - en musikalsk opplevelse fra Vest-Afrika

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

"På språket mitt (Gban) i Elfenbenskysten finnes det ikke ett ord for å synge, spille eller danse. Bare "Sah", som er alt på en gang - samhold, glede, fest, rytme og tromming!" - Kouame Sereba

Rytmesansen er universell og uavhengig av kulturell bakgrunn. Alle mennesker har rytme, det har ingenting med etnisk bakgrunn å gjøre. For Kouame Sereba er det viktig å vise at talent for rytme ikke er noe mystisk og eksotisk.

I Norge har vi gode forutsetninger for å utvikle en naturlig rytmesans, selv om mange tror at det må et varmt klima til for å kunne bruke den rytmiske sansen. I Kouames hjemland, Elfenbenskysten, skjer mange sosiale aktiviteter ute. Fest og feiring skjer rett som det er, og musikk og dans hører med på en naturlig måte. Kommer naboen forbi, eller en annen forbipasserende, blir han eller hun gjerne med på både lek og dans.

I Afrika blir det spilt på trommer og danset til både hverdag og fest, til fødsel, dåp, bryllup og gravferd. Slik blir den afrikanske musikktradisjonen formidlet videre fra generasjon til generasjon. Trommer, sang og dans står sentralt i ritualer, fester og fortellinger, og i ulike faser som fødsel, oppvekst og død. Dette er kjernepunkt i den afrikanske kulturen.

Om utøvere og produsenter

Rikskonsertene
  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Produsent: Spørsmål om kunstnerisk innhold og tidspunkt/gjennomføring?
    Kontakt musikkprodusent Ragnhild Tveitan tlf: 94 48 3741
  • I samarbeid med: Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Kouame Sereba kom til Norge fra Elfenbenskysten i Vest-Afrika i 1984. Han er danser, pedagog, instruktør, kursholder og verdensmusiker. I Norge har han jobbet med et stort mangfold innen musikk. Han er mye brukt på kurs, der målet er å frigjøre og bevisstgjøre de lekende rytmene som er i oss alle. Kouame Sereba har i tillegg reist på en rekke barnehage- og skolekonsertturnéer. Han har ellers medvirket i CD-prosjektet "Fra Setesdal til Senegal", og er fast medlem i gruppa DOZO som spiller musikk i skjæringspunktet mellom flere musikktradisjoner og improviserende musikk. Han spiller også i gruppa ZIKALO. Han har samarbeidet mye med andre norske musikere, blant annet Kirsten Bråten Berg, Steinar Ofsdal og Erik Wøllo.

Du finner mer informasjon om Kouame på www.sereba.com


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Kouame Sereba - bilde.jpg
Foto: Lars Opstad/RikskonserteneLars Opstad/Rikskonsertene
Musikk
Trinn: 3 år - 5 år
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Programlengde
40 min
Arena / rom
Barnehage
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
15 min.
Arrangører
Arrangert av:
Buskerud fylkeskommune
Produsent:
Spørsmål om kunstnerisk innhold og tidspunkt/gjennomføring?
Kontakt musikkprodusent Ragnhild Tveitan tlf: 94 48 3741
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Kouame Gerard Sereba (Musiker og formidler)